Відбувся Науковий вебінар

02 листопада 2023 року о 14.30 на платформі Zoom згідно з планом заходів Школи академічної доброчесності природничого факультету на 2023-2024 н.р. було проведено науковий вебінар на тему:

«Дотримання академічної доброчесності у процесі написання магістерської роботи: необхідність уникати плагіату».

На вебінарі були присутніми понад 60 учасників - магістранти денної та заочної форм навчання природничого факультету, наукові керівники кваліфікаційних робіт та завідувачі кафедр.

 

 

Докладніше>>

Науковий вебінар

02 листопада 2023 р. о 14:30

відбудеться Науковий вебінар

Тема : «Дотримання  академічної доброчесності у процесі написання  магістерської роботи: необхідність уникати плагіату»

Для кого? Магістри денної та заочної форм навчання Природничого факультету,  наукові керівники  магістерських робіт

https://us04web.zoom.us/j/76283849704?pwd=asSg8nYeG0anBBqB08pOepb2s3h6m6.1

 

Докладніше>>

Звіт семінар-дебати

30 березня 2023 р.  о 14:00 - 15:30 відбувся Семінар-дебати для студентів IV курсу денної та заочної форм навчання природничого факультету, наукових керівників бакалаврських робіт

на тему: «Бакалаврська робота без плагіату: чи можливо уникнути запозичень у змісті студентських наукових досліджень?»

Звіт семінару >>

Скриншоти >>

Семінар-дебати

Семінар-дебати для студентів IV курсу денної та заочної форм навчання природничого факультету, наукових керівників бакалаврських робіт

на тему: «Бакалаврська робота без плагіату: чи можливо уникнути запозичень у змісті студентських наукових досліджень?»

Форма проведення: онлайн вебінар в Zoom.

Дата: 30 березня 2023 р.  Час: 14:00 - 15:30   Посилання на зустріч

Докладніше >>

ЗВІТ

20 жовтня 2022 року о 14.30 на платформі Zoom згідно з планом заходів Школи академічної доброчесності ФПГОЕ на 2022-2023 н.р. було проведено науковий семінар на тему: «Необхідність дотримання академічної доброчесності під час написання  магістерської роботи: умови запобігання плагіату».

 

На вебінарі були присутні магістранти денної та заочної форм навчання ФПГОЕ та наукові керівники кваліфікаційних робіт, викладачі та завідувачі кафедр. Вхід на захід був доступним упродовж усього заходу.

Доповідали:

  1. Голова комісії з академічної етики факультету, професор С.Г. Кобернік виступив з інформацією «Положення про академічну доброчесність в НПУ. Досвід роботи в UNICHECK під час перевірки кваліфікаційних робіт студентів факультету природничо-географічної освіти та екології протягом 2019-2022 рр.». Під час виступу студентам було надано важливі та корисні рекомендації щодо запобігання запозичень у змісті магістерських робіт.
  2. Секретар комісії, ст. викладач І.М. Єжель повідомила про те, яким чином необхідно подавати магістерську роботу на комісію для перевірки щодо наявності плагіату.
  3. У процесі обговорення студентам наголошено про необхідність дотримання етичних і юридичних норм академічної доброчесності та авторського права. Відбувся діалог із студентами у форматі «запитання – відповідь» щодо дотримання вимог академічної доброчесності у наукових дослідженнях.

Надані під час заходу рекомендації будуть корисними також магістрантам І року навчання усіх спеціальностей для написання та оформлення кваліфікаційних робіт.

Семінар

Семінар дебати: Академічна доброчесність: як дотримуватися й чи варто порушувати

Дата : 26 травня 2022 р.
Час: 14:00 - 16:00

Форма проведення: онлайн вебінар в google meet.
Запрошуємо студентів IV курсу спеціальності 101 Екологія та їхніх наукових керівників, магістрантів І року навчання усіх спеціальностей, а також усіх бажаючих студентів та викладачів ФПГОЕ

Докладніше >>>

ЗВІТ

26 травня 2022 року о 14.00 на платформі google-meet згідно з планом заходів Школи академічної доброчесності ФПГОЕ на 2021-2022 н.р. було проведено семінар-дебати на тему «Академічна доброчесність: як дотримуватися й чи варто порушувати».

 

На вебінарі були присутні студенти денної та заочної форм навчання ФПГОЕ та наукові керівники кваліфікаційних робіт, студенти, аспіранти, викладачі та завідувачі кафедр. Вхід на захід був доступним упродовж усього заходу. На вебінар було запрошено всіх викладачів та студентів нашого факультету.

Доповідали:

  1. Голова комісії з академічної етики факультету, професор С.Г. Кобернік виступив з темою «Положення про академічну доброчесність в НПУ. Досвід роботи в UNICHECK під час перевірки кваліфікаційних робіт студентів факультету природничо-географічної освіти та екології протягом 2019-2021 рр.». Під час виступу студентам було надано важливі та корисні рекомендації щодо запобігання запозичень у змісті бакалаврських і магістерських робіт.
  2. Секретар комісії, ст. викладач І.М. Єжель повідомила про те, яким чином необхідно подавати бакалаврську/магістерську роботу на комісію для перевірки щодо наявності плагіату.
  3. У процесі обговорення студентам наголошено про необхідність дотримання етичних і юридичних норм академічної доброчесності та авторського права. Відбувся обмін досвідом між студентами щодо дотримання вимог академічної доброчесності у наукових дослідженнях.

Надані під час заходу рекомендації будуть особливо корисними магістрантам І року навчання усіх спеціальностей для написання та оформлення кваліфікаційних робіт.

Докладніше >>>

Семінар

Круглий стіл

”Пишемо бакалаврську роботу доброчесно: як захистити себе від плагіату”

Дата : 24 лютого 2022 р.        Час: 14:00 - 16:00

 

Форма проведення: онлайн вебінар в google-meet.  Запрошуємо студентів IV курсу та їхніх наукових керівників, а також усіх бажаючих студентів факультету

Докладніше >>

 

.

Круглий стіл

29 вересня 2021 року о 15.30 в аудиторії 305 згідно з планом заходів Школи академічної доброчесності ФПГОЕ на 2021-2022 н.р. було проведено круглий стіл на тему «Стратегія розвитку академічної доброчесності як особистісної цінності кожного студента факультету природничо-географічної освіти та екології».

 

На заході були присутні студенти, аспіранти, викладачі та члени Вченої Ради ФПГОЕ.

Доповідали:

  1. Голова комісії, професор С.Г. Кобернік виступив з інформацією щодо підвищення відповідальності студентів і наукових керівників до дотримання академічної доброчесності під час написання кваліфікаційних робіт, ознайомив з графіком роботи комісії з академічної етики факультету, складеного з метою вчасної та успішної організації перевірки на плагіат студентських наукових робіт. Під час доповіді було озвучено терміни подачі магістерських і бакалаврських робіт та обсяг кваліфікаційних робіт, які будуть надсилатися студентами на перевірку. Обсяг магістерської роботи (без додатків) має становити до 60 сторінок, бакалаврської – 40-45 сторінок.
  2. Секретар комісії, ст. викл. І.М. Єжель повідомила про порядок основних етапів співпраці між студентами, керівниками та завідувачами кафедр з комісією з питань академічної етики факультету, звернувши увагу на основні рекомендації, які допоможуть швидко та результативно організувати перевірку кваліфікаційних робіт на плагіат. Однією із таких рекомендацій є ознайомитися з усією наявною інформацією в рубриці «Школа академічної доброчесності» на сайті факультету, а також скористатися інструктивними ресурсами, наявними в інтернеті, для знайомства з принципом роботи сервісу перевірки тексту на плагіат від компанії UNICHECK: https://www.youtube.com/channel/UCjMPspaG1vsUm6hb7VVf0HA
  3. У процесі обговорення проблем, пов’язаних з роботою комісії, було враховано пропозиції щодо включення до плану роботи ШАД додаткових заходів, спрямованих на залучення студентів і викладачів факультету до ознайомлення з вітчизняним та європейським досвідом дотримання академічної етики.

Вебінар

Вебінар «Академічна доброчесність і підготовка навчально-методичних матеріалів»

15 вересня о 16:00 професорсько-викладацький склад факультету природничо-географічної освіти та екології взяв активну участь у вебінарі «Академічна доброчесність і підготовка навчально-методичних матеріалів», організованому Unicheck та НАЗЯВО.

Під час заходу фахівцями НАЗЯВО та Unicheck було обговорено юридичні та нормативні рекомендації, які допоможуть викладачам створити якісні робочі програми з навчальних дисциплін й методичні матеріали відповідно до вимог сьогодення. Також під час вебінару було розглянуто питання, яким чином процес створення навчально-методичних матеріалів стосується академічної доброчесності у закладі освіти, адже для того, щоб створити якісні методичні матеріали, необхідно врахувати безліч аспектів: від відбору професіоналів, які будуть складати навчальні плани, до того, як ці матеріали покращують якість підготовки здобувачів освіти.

Спікери заходу:

Олена Єременко — заступниця голови агентства із забезпечення якості вищої освіти. Про вимоги та рекомендації щодо оформлення та змісту навчально-методичних матеріалів, вимоги до авторів та врахування інтересів здобувачів вищої освіти при створенні програм.

Іван Назаров — член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Про право врегулювання академічної доброчесності та роль Національного агентства у формуванні простору академічної доброчесності та реагування на її порушення.

Андрій Сідляренко — експерт з академічної доброчесності, комерційний директор Unicheck Україна. Про 5 ключових компонентів культури академічної доброчесності та її впровадження у закладі вищої освіти.

План заходів Комісії з академічної етики факультету на 2020 - 2021 н.р.

 
Назва заходу: Вебінар «Академічна культура дослідника в освітньому просторі» 
Мета: Розвивати академічну культуру та сприяти дотриманню принципів академічної доброчесності 
Для кого:  студенти, аспіранти. 
Дата: 14 жовтня 2020
Форма проведення:  онлайн. 
Відповідальний:  д. п. н.; проф. Коберник С. Г. 
 
 
Назва заходу: Вебінар «Оформлення бібліографічних посилань у наукових роботах» 
Мета: Навчити учасників вебінару коректно оформляти бібліографічні посилання у наукових роботах за державним стандартом та міжнародними стилями. 
Для кого:  студенти , магістранти, аспіранти, докторанти, науковці 
Дата: 17 листопада 2020
Форма проведення:  онлайн. 
Відповідальний: д. п. н. ; проф. Коберник С. Г. 
 
 
Назва заходу: «Запобігання плагіату в студентській науковій роботі»
Мета: навчити учасників перевіряти роботи на індивідуальній панелі. 
Для кого: студенти, магістри, аспіранти, науковці. 
Дата : 23 лютого 2021
Форма проведення:  онлайн 
Відповідальний: д. п. н. ; проф. Коберник С. Г. 
 
 
Назва заходу: «Курсова робота без академічного плагіату — нові можливості системи StrikePlagiarism.com»
Мета: ознайомити з антиплагіатною програмою Strike Plagiarism.com, яка рекомендована Міністерством освіти і науки України. 
Дата : 19 квітня 2021 
Форма проведення: онлайн 
Відповідальний: спікер - представник компанії «StrikePlagiarism».